Open the menu MENY

Winter hacks: så här hanterar du flygigt hår, stickiga ylletröjor och torr hy

Tycker du om vintern? Läs: lager på lager, din jättesnygga vinterjacka, dina älsklingsboots åka skridskor och/eller skidor. Vi ägnar också mycket tid inomhus (couch-daten med skönaloungewear-plagg) och det är en idealisk tid att testa nya, goda (och nyttiga) recept. Mums! Men det finns också ett par beauty winter hacks som vi behöver prata om. För hur hanterar man elektriskt, flygigt hår, stickiga ylletröjor och torr hy? Läs våra tips här!

Ylletröjor: Go of no go?
Det är iskallt ute och du vill absolut ha på dig den där härligt tjocka ylletröjan. Men du blir heltokig på att den sticks och kliar och efter ett par minuter tänker dig: näe, jag väljer något annat. Känner du igen dig? Vår lösning: Ha en långärmad t-shirt med hög halslinning under tröjan. Om det inte funkar, lägg ylletröjan i en balja med kallt vatten och en skvätt ättika. Låt stå i 15 minuter och upprepa sedan med hårbalsam. Problemet är löst!

Flygigt eller extremt flygigt
Du känner säkert igen dig: håret är statiskt och står åt alla håll och på grund av det kalla vintervädret blir det vara värre och värre. Som tur är finns det olika knep. Lägg hårborsten i kylskåpet (ja, du läste rätt), använd bara kläder av 100 % naturliga material och skäm bort dig själv lite oftare med en hårmask. Om du har mössa, spreja lite hårlack i den. Bye bye statiskt och flygigt hår!

Torr hy…
Känns din hy strävare på vintern och lyckas du inte återfukta den, hur du än försöker? Smörj mer! Använd tillräckligt med kräm för att kunna smörja in dig ordentligt efter varje dusch. Använd en något fetare kräm än vanligt (olja är också bra) och undvik vattenbaserade krämer. Försök också att duscha lite mindre länge och mindre varmt. Det är bättre för huden.

Med dessa snabba tips tar du dig enkelt genom vintern! Glöm inte vår big sexy sale och shoppa en härlig cosy outfit!

 

 

Comments