Badklädesguide

Vilka badkläder passar din kroppsform?

Välkommen sommar! Vi har saknat dig. Men vad ska man ha på sig på stranden? Denna badklädesguide hjälper dig att hitta söta badkläder som passar din kroppstyp. Eftersom alla är unika har vi baserat dessa tips på de 5 vanligaste kroppsformerna. Oroa dig inte, denna guide är bara här för att inspirera dig. Du ska bära precis de badkläder som du känner dig bekväm i. Bara för att du inte har en specifik kroppstyp betyder det inte att du inte får bära precis den bikinimodellen. Så låt oss inspirera dig och njut av sommaren!

Päronformad figur

Har du en päronformad kropp? Läs: smala axlar och smal midja, bredare höfter än skuldror och mer fylliga (lår) ben. Försök då betona din överkropp! Bär till exempel en strapless (bandeau)bikini så att dina axlar ser bredare ut. Eller välj en bikiniöverdel med ett mångfärgat och/eller färgstarkt tryck. Känner du dig osäker över din underkropp? Välj då en underdel med hög midja. De gör dina höfter optiskt smalare och döljer en eventuell mage. Ett annat alternativ som alltid fungerar är en matchande pareo!

shoppa

Äppelformad figur

Har du smala ben och smala höfter? Och är din överkropp kortare och lite fylligare? Då har du en äppel-kroppsform. Välj då en låg eller en högt skuren bikiniunderdel. På så sätt förlänger och betonar du din överkropp eller får du benen att se längre ut! Du kommer framför allt att passa i bikiniunderdelar i starka färger eller med härliga tryck! Vill du dölja din mage? Välj då till exempel en baddräkt. eller tankini med veck runt midjan. Vecken skapar mer volym på ovansidan och betonar den smalaste delen av midjan.

Shoppa

Timglasfiguren

Har du en smal midja, bredare höfter och breda axlar? Då har du den superkvinnliga timglasfiguren. Betona midjan och markera axlarna genom att till exempel välja en snygg haltertop. Har du en större kupstorlek? Välj då badkläder med bra stöd för bysten. En bikiniöverdel med bygel och raka band är perfekt. Om du vill att överdelen ska se mindre ut ska du välja enfärgat men du kan behålla en lekfull twist genom små utsmyckningar och studs.

shoppa

Atletisk figur

Har du en smal kroppsform med subtila kurvor? Då har du en atletisk figur. För att ge din figur lite mer form kan du välja en framträdande bikini. Bär till exempel en överdel med volanger, fransar och/eller tryck för att skapa mer volym. Eller väj en triangelöverdel (med extra vaddering). För att ge dina höfter mer form är det bäst att välja en liten bikiniunderdel med band på sidan. Genom de justerbara banden skapar du mer kurvor!

shoppa

Inverted Triangle

Är dina axlar bredare än dina höfter? Och är du mer utfylld i toppen än i botten? Då har du en triangel-kroppsform! Du kan balansera din form genom att framhäva din underkropp. Det gör du genom att välja en ljus färg på din bikinitrosa och välja en mörkare färg utan mönster till din bikiniöverdel. Eller välj bikinitrosor med extra söta detaljer så som volanger. Om du har en större bröststorlek är det skönast att välja en bikiniöverdel som ger mer stöd. Det kan t.ex. vara en halterneck bikini eller en bikini med bygel.

shoppa
null

Nya badkläder

shoppa