Bikiniguide: Rätt bikini för rätt kroppstyp

Vilka badkläder passar din kroppsform?

Äntligen sommar och dags för sol, strand och badkläder! Men vad ska man ha på sig? Denna badklädesguide hjälper dig att hitta söta, trendiga och snygga bikinis som passar din kroppstyp. Eftersom alla kroppar ser olika ut, och vi vill att alla ska kunna känna sig som sitt bästa jag under sommaren, har vi baserat dessa tips på de 5 vanligaste kroppsformerna. Oroa dig inte, denna guide är här för att inspirera och motivera dig, men i slutändan är det du själv som vet vilka badkläder som klär dig bäst. Självklart ska du bära den bikini, baddräkt eller set som du känner dig mest bekväm i. Så låt oss inspirera dig till sommarens bikini och peppa dig att njuta av sommaren!

Vårabästsäljare

Päronformad figur

Har du smala axlar och en smal midja, bredare höfter än skuldror och fylligare ben eller lår? Då låter det som du har en päronformad kropp. Det viktigaste för kvinnor med denna figur är att betona sin överkropp, eftersom det ger ett jämnare fokus. Bär exempelvis en axelbandslös bikini eller bandeau bikini som får axlarna att se bredare ut. Att välja en överdel med mångfärgat eller färgstarkt tryck kan också vara en snygg idé. Känner du dig osäker på din underkropp, är en bikini med hög midja ett perfekt, slimmande val eftersom den gör höfterna optiskt smalare och döljer magen. Är osäkerheten väldigt stor kan man kika på shapewear. Ett annat roligt och snyggt alternativ är att bära en sarong om höften, för en extra trendig strandlook!

shoppa

Äppelformad figur

Har du smala ben och smala höfter med en lite kortare och fylligare överkropp? Då har du en äppelformad figur! Välj då en extra låg eller högt skuren bikinitrosa som förlänger och betonar din överkropp samtidigt som dina ben ser längre ut. Välj en färgglad modell eller med härliga tryck och mönster, det kommer du se extra snygg ut i! Vill du även dölja din mage? Då kan en baddräkt med eller utan shaping eller tankini med rynkad effekt kring magen hjälpa. På så vis skapar du mer volym på ovansidan och betonar den smalaste delen av midjan.

Shoppa

Timglasfiguren

Känner du igen dig i en smal midja med bredare höfter och axlar? Då har du en timglasfigur! En haltertopp är smickrande för att betona midjan och markera axlarna. Har du en större kupstorlek är det skönt att välja en bikinitopp med bra stöd som till exempel en topp med bygel och raka band. Vill du få bysten att se mindre ut kan du välja en enfärgad bikini eller en i en enkel färg. Du kan ändå behålla en lekfull och tuff twist genom utsmyckningar och annorlunda detaljer.

shoppa

Atletisk figur

Är din kroppsform smal med subtila kurvor? Då har du en atletisk figur! För att addera former till din figur är en framträdande bikini ett snyggt alternativ. Välj en överdel med volanger, fransar eller tryck som ger effekt och volym. Vadderade triangelbikinis eller push-ups kan också göra underverk. Framhäv höfterna med en mindre underdel som en tietanga. De justerbara banden skapar mer kurvor än du tror!

shoppa

Inverted Triangle

Har du bredare axlar än höfter med mer utfyllnad på överkroppen än underkroppen? Då har du en triangel-kroppstyp! Du kan enkelt balansera formerna genom att framhäva din underkropp. Välj en ljusare variant av färger på din bikiniunderdel och en mörkare färg utan mönster på bikiniöverdelen. Du kan även välja trosor med söta detaljer som volanger för att framhäva höfterna. Är du storbystad är det extra skönt med en bikinitopp med stöd och bygel. Välj en modell för större byst som halterneck eller en formpressad bikini med stadiga band.

shoppa

Rekommenderat för dig

Nya badkläder

shoppa