Tvättråd för trosor

Idag finns det många råd och rön om hur du bäst tvättar dina trosor. Det kan därför vara ganska förvirrande att veta exakt hur man ska bära sig åt för att få plagget man bär närmast kroppen så rent och fräscht som möjligt. Därför har vi sammanställt en guide några vanliga frågor och funderingar tillsammans med allmänna tips på hur du bäst tvättar dina trosor.

Hur du SKA tvätta dina trosor

Ett par nytvättade, fräscha och rena trosor är fantastiskt att sätta på sig. Självklart vill man ta hand om sina kläder och plagg så att de bibehåller sin tänkta form, färg och passform; detsamma gäller såklart även för trosor. Därför har vi några konkreta tips så att dina Hunkemöller-trosor håller sig snygga och fina längre.

  1. Vi rekommenderar att du, som tumregel, tvättar dina trosor i 40 grader. Självklart ska du alltid läsa tvättrådet på det plagg du vill tvätta, vilket oftast finns på etiketten. På så vis ser du även om den enskilda trosan har särskilda tvättråd för ett speciellt material eller utförande och om de då bör tvättas i exempelvis lägre temperatur eller i ett särskilt tvättprogram.

  2. Tvätta alltid trosorna med liknande färger. Har du då mörkare trosor i svart, blått, vinrött eller liknande nyanser, tvättas de bäst tillsammans med plagg i samma toner. På så vis behåller trosorna färgen längre och du undgår missfärgningar.

  3. Har dina trosor pärlor eller strass? Tvätta dem då alltid i en tvättpåse. Du kan tänka det som att du alltid bör tvätta dina BH:ar i en tvättpåse, för att undvika att bygeln tar sönder andra plagg i tvättmaskinen. På samma sätt kan dekorationen på trosorna riva upp eller skrapa på andra plagg i tvätten. Du kan hitta våra tvättpåsar under accessoarer här!

  4. Har dina trosor tryck? Tvätta trosorna då ut och in, så håller både trycket och färgen bättre och längre. Det är samma princip som att du bör tvätta T-shirts eller andra tryckta plagg med avigsidan ut.

  5. Har du trosor i spets eller med spetsdetaljer? Dessa trosor bör helst inte strykas eftersom det kan skada det skira materialet på spetsen.

  6. Har du trosor i bomull eller elastan? Dessa trosor kan du gärna stryka om du vill få dem extra fina. Tänk däremot då på att de bör strykas med den lägsta inställningen på strykjärnet.

Hur du INTE ska tvätta dina trosor

Det kan var lockande att tänka effektivt när det är dags att tvätta underkläder och trosor. Vad du däremot behöver ha i åtanke är inte proppa in allt för mycket i tvättmaskinen, eftersom att tvätten då inte blir lika ren. Tvätta dina trosor endast med sånt som du kan tänka dig bära själv och i ett gradtal där du känner att kläder och trosor verkligen blir rena. Nedan följer därför en lista på vad du INTE ska göra när du tvättar dina trosor.

  • Tvätta aldrig trosor i för kallt vatten. Trosorna blir då inte rena nog av tvätten. För man vill ju inte bära någonting så nära kroppen, som faktiskt inte blivit rent.
  • Tvätta inte dina trosor tillsammans med tyger eller plagg som ofta är väldigt smutsiga. Detta innefattar exempelvis städtrasor, kökshanddukar och vissa strumpor. Tänk ett steg längre så garanterar du att trosorna blir så rena som du verkligen vill ha dem.