Hur fungerar menstrosor?

Menstrosor: Allt du vill veta

Letar du efter ett bekvämt och diskret alternativ till tamponger och bindor? Då kan menstrosor, även kallade period pants, vara perfekt för dig! Menstrosor absorberar ditt mensblod och ger dig friheten och säkerheten du förtjänar under din mens. Är du osäker på hur menstrosor fungerar, om de passar dig eller hur länge du kan bära dem? Oroa dig inte! I vår omfattande guide hittar du alla svar på dina frågor och upptäcker om menstrosor är den perfekta lösningen för dig. Läs vidare för att lära dig allt om menstrosor och upptäck fördelarna med Hunkemöllers menstrosor!

Vad är menstrosor?

Menstrosor liknar vanliga underkläder men har ett extra lager. Detta lager består av ett högkvalitativt, absorberande material som fångar upp och håller kvar ditt mensblod. Tack vare en läcksäker design behöver du inte oroa dig för olyckor. Period pants känns lika bekväma som dina favoritunderkläder.

Menstrosor finns i olika stilar, färger och absorptionsnivåer, så att du kan hitta den perfekta passformen och skyddet för dina behov.

Hur fungerar menstrosor?

Hunkemöllers menstrosor erbjuder komfort, diskretion och läcksäkert skydd tack vare en innovativ trelagers-teknologi. Det mjuka och lättviktiga tyget känns lika bekvämt som dina favoritunderkläder:

 • ● Absorberande lager: Det första lagret i Hunkemöllers menstrosor är gjort av ett mjukt och absorberande material som kommer i direkt kontakt med din hud. Detta lager fångar snabbt upp mensblodet och håller det kvar, vilket gör att du känner dig bekväm och torr hela dagen.
 • ● Läcksäkert lager: Det andra lagret är ett vattenresistent lager som förhindrar att läckage tränger igenom till utsidan. Detta lager ger extra skydd mot olyckor och ser till att du håller dig torr och fräsch längre.
 • ● Andningsbart membran: Det tredje lagret är gjort av ett andningsbart material som leder bort fukt från din kropp. Detta lager håller dig torr och fräsch, även under långa dagar eller lättare aktiviteter. Det tredje lagret hjälper också till att förebygga otrevliga lukter.

Kombinationen av dessa tre lager gör att Hunkemöllers menstrosor är bekväma, diskreta och läcksäkra, vilket gör att du kan känna dig självsäker hela dagen.

Fördelar med menstrosor:

Menstrosor erbjuder många fördelar jämfört med tamponger och bindor:

 • ● Bekväma: Menstrosor är mjuka och bekväma att bära, och du känner dig inte fuktig eller klibbig. Hunkemöllers menstrosor har en normal midje- och benhöjd för extra bärkomfort. Vissa modeller har till och med en vacker spetsbaksida..
 • ● Återanvändbara: Du kan bära menstrosor om och om igen, vilket gör dem till ett miljövänligare alternativ än tamponger och bindor.
 • ● Kostnadsbesparande: På lång sikt kan menstrosor vara en kostnadseffektiv lösning eftersom du kan tvätta och återanvända dem flera gånger.
 • ● Läcksäkra: Den flerskiktade absorberande teknologin gör att du inte behöver oroa dig för läckage.
 • ● Luktneutraliserande: Många menstrosor är gjorda av material som bekämpar lukt, så att du kan känna dig fräsch och självsäker.

Nackdelar med menstrosor:

Förutom fördelarna med menstrosor finns det naturligtvis också några nackdelar att överväga:

 • ● Kan vara dyrare: Menstrosor är ofta dyrare i inköp än tamponger och bindor, men på lång sikt kan de vara en kostnadseffektiv lösning.
 • ● Behöver bytas oftare: Även om vissa menstrosor kan hålla upp till 12 timmar, måste du i de flesta fall byta dem oftare än tamponger eller bindor.
 • ● Mindre diskreta: Menstrosor kan vara tjockare än vanliga underkläder, så det är möjligt att de syns under tighta kläder.

Vad ska du tänka på när du köper menstrosor?

Fundera du på att köpa menstrosor? Innan du bestämmer dig för period pants finns det några viktiga punkter att tänka på:

 • ● Absorptionsnivå: Välj menstrosor med rätt absorption för ditt flöde. Hunkemöller erbjuder ett medium absorptionsnivå som håller dig torr i upp till 8 timmar (motsvarande 3 tamponger eller 2 bindor).
 • ● Material: Menstrosor finns i olika material, såsom bomull, bambu och mikrofiber. Välj ett material som känns bekvämt och passar din hud.
 • ● Pris: Priserna på menstrosor varierar. Hunkemöller erbjuder prisvärda alternativ med en basversion för 229,99 kr och en trosa med spetsbaksida för 239,99 kr.

Hur tvättar man menstrosor

Hunkemöllers menstrosor är mycket enkla att tvätta, vilket gör att du kan återanvända dem om och om igen och minska din miljöpåverkan. Följ dessa steg för att hålla dina menstrosor rena:

 • Skölj: Skölj dina trosor efter användning med kallt vatten för att få bort det mesta av blodet.
 • Tvätta: Tvätta dina menstrosor i tvättmaskinen på max. 40 grader med ett milt tvättmedel utan sköljmedel eller blekmedel.
 • Torka: Låt dina trosor lufttorka, använd inte torktumlare.
 • Tvättetikett: Kontrollera alltid tvättetiketten för specifika instruktioner.

Hur länge kan du bära menstrosor?

Hur länge du kan bära menstrosor beror på ditt flöde. Hunkemöllers medium absorptionsnivå trosor håller dig torr i upp till 8 timmar, men vid ett kraftigt flöde kan det vara nödvändigt att byta oftare.

Olika typer av menstruationsflöden:

 • ● Lätt: 2 tamponger per dag (upp till 6 timmars absorption)
 • ● Medium: 3 tamponger per dag (upp till 8 timmars absorption)
 • ● Kraftig: 4 tamponger per dag (upp till 12 timmars absorption)

Upptäck i vår tabell vilket absorptionsförmåga som passar dig bäst, oavsett om du har ett lätt, medium eller kraftigt menstruationsflöde.

Hunkemöllers menstrosor: stiliga & funktionella

Hunkemöller erbjuder olika menstrosor så att du kan välja den stil och det skydd som passar din mens perfekt:

Stil: Välj mellan en enfärgad modell eller en variant med ett kvinnligt spetsdetalj på baksidan. Båda modellerna har en bekväm Rio-passform.

Absorptionsförmåga: Hunkemöllers menstrosor finns för medium absorption. De medium absorptionspants håller dig torr i upp till 8 timmar (motsvarande 3 tamponger eller 2 bindor). Har du ett lätt eller medium menstruationsflöde är Hunkemöllers menstrosor perfekta för dig!

shoppa

Som med alla produkter har menstrosor både fördelar och nackdelar. Det är viktigt att välja vad som känns bäst och mest bekvämt för dig. Är du övertygad? Köp nu dina menstrosor online hos Hunkemöller. Och glöm inte: hos Hunkemöller hittar du inte bara stiliga menstrosor utan också ett brett utbud av sömlösa trosor, trosor, bh och underkläder, så att du alltid kan känna dig bekväm och självsäker.

Vanliga frågor om menstrosor

Hur fungerar menstrosor?

Menstrosor har en absorberande insats som fångar upp och håller kvar mensblodet. Insatsen är gjord av ett speciellt material som släpper igenom fukt men förhindrar läckage.

Hur länge håller menstrosor?

Livslängden på menstrosor beror på kvaliteten och hur väl du tar hand om dem. Vid normal användning kan menstrosor av god kvalitet hålla i 2 till 3 år.

Kan man läcka igenom med menstrosor?

Menstrosor har en absorberande insats som fångar upp och håller kvar mensblodet. Insatsen är gjord av ett speciellt material som släpper igenom fukt men förhindrar läckage.

Hur länge kan du bära menstrosor?

Hur länge du kan bära menstrosor beror på din menstruationsflöde. Hunkemöllers mediumabsorberande trosor håller dig torr i upp till 8 timmar, men vid kraftigt flöde kan det vara nödvändigt att byta oftare.

Kan jag använda menstrosor under träning?

För lättare träning är menstrosor helt lämpliga. Vid intensiv träning kan det vara klokt att använda en extra säkerhet som en tampong eller binda.