Den rätta BH-passformen

Hur vet du om din BH sitter bra? Det här ska du tänka på när du bär en BH!

Axelbanden

Komforten är viktigast! Bh:ns axelband ska inte sitta för hårt men inte heller så löst att de glider av axlarna.

Skär axelbanden in i axlarna?

Då bär du kanske en BH med för stor omkrets (siffran i BH-storleken). Om omkretsen är för stor ger BH-bandet runt ryggen inte rätt stöd utan axelbanden måste göra allt jobb. Snabb lösning: lossa på axelbanden genom att justera dem.

 

Glider axelbanden alltid av dina axlar?

Då är axelbanden för långa. Gör dem mer åtsittande genom att justera dem. Om du inte kan justera axelbanden kan du prova BH-modeller med justerbara axelband eller använda enBH-bandshållare för att dra axelbanden mot varandra.

 

BH-bandet rund ryggen

Bandet runt ryggen ger mest stöd. Så det är viktigt att sitter åt men ändå inte för hårt

Skär BH-bandet in i kroppen?

Då är BH:n för åtsittande och omkretsstorleken är förmodligen för liten för dig. Med rätt omkretsstorlek ska två fingrar få plats under BH-bandet. Snabb lösning: knäpp BH:n med en hake som gör att BH:n inte sitter åt lika mycket. Använder du redan den yttersta haken? Då behöver du en större storlek.

 

Kryper BH-bandet uppåt på ryggen?

Då sitter bandet förmodligen för löst och du bär en för stor omkretsstorlek. Snabb lösning: justera BH-bandet genom att knäppa BH:n med en hake som gör BH:n mer åtsittande. Använder du redan den innersta haken? Då behöver du en mindre storlek.

 

Kuporna

Det är meningen att brösten ska passa helt i kuporna och att kuporna ska sitta åt väl runt brösten

Kommer brösten upp ovanför kuporna eller får du ett slags ”dubbelbröst”?

Då är förmodligen kuporna för små. Sitter BH-bandet runt ryggen bra? Då behöver du en större kupstorlek. Sitter BH-bandet runt ryggen också för hårt? Prova då en större omkretsstorlek och se om det hjälper. Snabb lösning: lossa på axelbanden.

 

Står kuporna ut från brösten och/eller får du ett veck i kupan?

Då är kuporna förmodligen för stora. Prova då en mindre kupstorlek. Sitter BH-bandet runt ryggen inte heller bra? Prova då en mindre omkretsstorlek och se om det hjälper. Snabb lösning: gör axelbanden mer åtsittande.

 

Visste du att en BH endast har en livslängd på cirka 8 månader om du bär den dagligen? Om du ofta använt samma BH under en längre tid kan det helt enkelt vara så att BH:n behöver bytas ut. Är BH:n ny och har du något av ovanstående problem? Då behöver du förmodligen en annan storlek eller en annan BH-modell. Upptäck vilken BH-modell som passar dig bäst BH-lösningar. Letar du efter din första bh? Vi har några bra tips till dig!