Hur sitter din BH? Såhär hittar du rätt passform!

Hur vet du om din BH sitter rätt? Här följer några enkla tips du kan tänka på för att hitta rätt passform!

Axelbanden

Komforten är viktigast! BH:ns axelband ska inte sitta för hårt men inte heller så löst att de glider av axlarna. Banden är till för att hålla brösten på plats på ett bekvämt sätt.

Skär axelbanden in i axlarna?

Då bär du kanske en BH med en för stor omkrets. Är omkretsen för stor ger BH-bandet runt ryggen inte rätt stöd och axelbanden måste göra allt jobb. Testa att mäta om din omkrets och läsa av tabellen ovan.
Snabb lösning: justera och lossa på axelbanden.

Glider axelbanden ner?

Då är axelbanden för långa. Justera banden så att de blir mer åtsittande. Kan banden inte justeras mer kan du använda dig av en BH-bandshållare för att dra axelbanden mot varandra. Du kan också kika på BH-modeller med mer justeringsmöjligheter.

 

BH-bandet runt kroppen

Bandet runt ryggen ger allra mest stöd. Därför är det viktigt att det sitter ordentligt, men ännu viktigare att det sitter skönt och inte för hårt. Med en snabb titt i spegeln kan du enkelt läsa av hur ditt band sitter. Ditt BH-band ska sitta parallellt med kuporna och rakt runt ryggen. Sitter ditt BH-band rätt kommer dina axelband också sitta perfekt, utan att kännas obekvämt eller skära in och därför ge rätt stöd!

Skär BH-bandet in i kroppen?

Då är BH:n för åtsittande och omkretsstorleken är förmodligen för liten. För att veta att du har rätt omkrets, ska två fingrar få plats under BH-bandet.
Snabb lösning: knäpp BH:n på en yttre hake, så sitter BH:n inte lite hårt. Använder du redan yttersta haken? Då behöver du en större storlek.

Kryper BH-bandet uppåt?

Då sitter bandet för löst och du använder antagligen en för stor omkrets.
Snabb lösning: Justera bandet genom att knäppa BH:n på en annan hake, så att BH:n blir mer åtsittande. Använder du redan den innersta haken? Då behöver du en mindre storlek.

Kuporna

Det är meningen att brösten ska passa helt i kuporna och att kuporna sitter åt väl runt brösten. För att kuporna ska vara rätt, ska brösten fylla ut BH:n utan att kuporna sjunker in eller att brösten hänger över kanten. Det kan hjälpa att lyfta och placera brösten på plats i kuporna efter att du satt på dig BH:n.

Kommer brösten ovanför kuporna?

Då är kuporna förmodligen för små. Om bandet runt kroppen sitter bekvämt och på plats, behöver du nog en större kupstorlek. Sitter bandet för hårt runt kroppen kan det vara en god idé att prova en större omkretsstorlek.
Snabb lösning: Du kan även prova att lossa på axelbanden och se vad det gör med brösten i kupan.

Veck i kupan eller lösa kupor?

Då är kuporna förmodligen för stora. Prova då en mindre kupstorlek. Sitter BH-bandet runt ryggen också fel? Prova då en mindre omkretsstorlek och se om det hjälper.
Snabb lösning: Spänn åt axelbanden lite.

Bygeln bör ligga mot din kropp utan att skära in i huden. Ligger bygeln inte mot kroppen, är kuporna antagligen för små.

Visste du att en BH endast har en livslängd på cirka 8 månader om du bär den dagligen? Om du ofta använt samma BH under en längre tid kan det helt enkelt vara så att BH:n behöver bytas ut. Är BH:n ny och har du något av ovanstående problem? Då behöver du förmodligen en annan storlek eller en annan BH-modell. Upptäck vilken BH-modell som passar dig bäst BH-lösningar. Letar du efter din första BH? Läs våra tips här!

Upptäck din perfekta BH-passform med vårt Sexy-Shape verktyg!

Upptäck din Sexy-Shape