Trosguide: Modeller och stilar på damtrosor

Nuförtiden finns det väldigt många olika trosmodeller och stilar att välja mellan. Stringtrosor, brazilian, rio, tangatrosa och boxertrosa är bara några exempel på alla de modeller som finns där ute. Det kan vara svårt att förstå hur de olika modellerna sitter, vilken passform de kommer ha över rumpa och midja samt till vilka tillfällen vardera modell kan passa till. Så hur förstår man skillnaden på de olika trosorna? Vill du veta vilken sorts trosor som du gillar och som passar dig bäst? För att göra saken lite enklare har vi samlat alla Hunkemöllers trosmodeller i den här guiden så att du enkelt kan se skillnaden på de olika stolarna och välja din favorit. Eller varför inte favoriter?

String

En stringtrosa är T-formad och ofta högt skuren i benöppningen. Bakstycket utgörs av en smal tygremsa som löper mellan skinkorna vilket gör att trosan blir nästintill osynlig bakifrån. Eftersom troskanten inte syns, passar en stringtrosa bra under tighta kläder. Stringtrosor finns i olika modeller; låg string, tanga string, boxer string, hög string och vanlig string.

Shoppa

Rio

En trosa i Rio-modell är egentligen en vanlig slip, alltså en vanlig trosa. Vad innebär det? En slip-trosa är en modell som sitter tätt mot huden och utan ben. En Rio täcker hela skinkorna och finns i både hög modell, som går ovanför höfterna, och låg modell, som sitter under höfterna.

Shoppa

Brazilian

En trosa i modellen brazilian ser ut som en Rio på framsidan, men är högt skuren på baksidan. Det gör att man ser mer av skinkorna och kanten på trosan lägger sig på den övre sidan av rumpan. Det gör också en Brazilian-trosa till en exig modell som ger illusionen av längre ben. Brazilian-trosan finns även i en “short” variant.

Shoppa

Boxer

En trosa i modellen boxer är en trosa som, till skillnad från de andra modellerna, går längre ner på benet. Modellen är mellanhög med något lägre benskärning, vilket även gör en boxer till en väldigt bekväm modell. Boxers finns även i modellerna “short” och “cheeky”, som visar lite mer av skinkorna.

Shoppa

Alla modeller kommer i flera olika färger och former med eller utan detaljer som fint broderi, ett roligt tryck eller snygga stenar. Välj bland modeller och färger i basic eller färgglada trosor som livar upp din underklädesgarderob. Hunkemöllers trosor finns i material som bomull, spets, microfiber, mesh och satin. Trosorna kommer med olika funktioner som shaping eller öppen gren samt som seamless eller med hög midja. Vill du veta hur du bäst tvättar dina trosor? Läs då vår guide för tvättråd! Glöm inte att matcha dina trosor från Hunkemöller med en snygg BH!