Amningsbh:ar

Shoppa

Vad är en amningsbh?

En amningsbh är speciellt designad för att fungera praktiskt vid amning. Du kan enkelt ta loss ena kupan med en hand, vilket gör det enkelt att amma ditt barn utan att ta av din bh. Förutom att det är praktiskt så ger en amningsbh också rätt stöd och är bekvämare än en vanlig BH.

När ska du använda en amningsbh?

Vanligtvis använder du en amningsbh efter att barnet är fött och du har börjat amma. Men vissa bär en amningsbh undertiden som de är gravida också eftersom dessa bh:ar är bekvämare än vanliga bh:ar tack vare det mjuka materialet. En vanlig bh kan skära in på vissa ställen och kännas trånga medan en amningsbh kan stretchas ut och anpassar sig efter din kroppsform.

Tips: våra amningsbh:ar utan vaddering är perfekta att bära under graviditeten. Tack vare mjukt och töjbart material kan en amningsbh fortsätta användas trots att dina bröst växer.

Rekommenderat för dig

Hur fungerar en amningsbh?

Du kan enkelt öppna och stänga varje kupa genom att lossa på den lilla kroken som sitter fast i bh-bandet. Därmed behöver du inte ta av dig bh:n för att amma. Du kan enkelt lossa på kroken med en hand så att du har den andra handen fri till att hålla ditt barn. Tips: om du vill använda en amningsbh på natten så bör du välja en bh utan bygel eftersom att detta är bättre för dina bröst.

Vilken storlek ska du välja?

Dina bröst kommer att växa under graviditeten. Därför är det bäst att köpa en amningsbh efter vecka 36 eftersom du då kommer veta ungefär hur mycket de kommer växa. För att veta på ett ungefär vilken storlek du ska ha så bör du följa den bh-storlek som du har vid den tidspunkten som en indikation på vilken storlek du behöver. Se till att amningsbh:n passar bra även när du bär den på yttersta kroken, på detta sätt kan du spänna bh:n när du går ner i vikt efter födseln. Tänk också på att du ska få plats med amningskupor också.

Was ist ein Schwangerschafts-BH?

En amningsbh är en bh som är gjord av strecthigt material för att ge dina bröst utrymme att växa. Precis som en amningsbh så är en graviditetsbh också uttöjbar för att inte skära in i sidorna men den ger också det extra stöd som du behöver. Skillnaden är att en amningsbh har avttagbara kupor för att du smidigt och enkelt ska kunna amma.

Är du nyfiken på vilka badkläder du kan ha under din graviditet? Bli inspirerad med våra tips om graviditet. Eller kolla in vilka mamma trosor du kan bära!