Alla bh:ar i tur och ordning

Urvalet är enormt när det gäller bh:ar. Från push-up till bralette, bh:ar med eller utan bygel, framknäppt bh, minimizers, maximizers, bustiers...! det finns otroligt många olika sorters bh:ar. Men vad är egentligen skillnaden mellan dem? På den här sidan förklarar vi det! Här hittar du en översikt av alla sorters bh:a rsom Hunkemöller har. På så sätt kan du lättare se vilken sort som passar dig bäst!

Balconette-bh

En balconette-bh lyfter och formar bysten underifrån. Kuporna är lågt skurna. Den har brett mellan axelbanden vilket ger en fin urringning.

Shoppa Balconette-bh

Bygel-bh

En bygel-bh har en metall- eller plastbygel i underkanten av kupan. Byglarna gör att bh:n ger mer stöd och komfort. Bygel-bh:ar passar både kvinnor med liten och stor byst.

Shoppa bygel-bh:ar

Bh utan bygel

Som namnet anger har den inga byglar, vilket gör att den accentuerar formen på dina bröst på ett naturligt sätt.

Shoppa Bh utan bygel

Bralette

En bralette är en mjuk bh utan vaddering och byglar. Den är så bekväm att det känns som om du inte har någon bh på dig alls. En bralette ger mindre stöd än en bygel-bh.

Shoppa bralettes

Demi-cup-bh

Demi står för formen på kuporna. En Demi-cup har lägre kupor som täcker mindre av brösten.

Shoppa Demi-cup-bh

Bh:ar i stora storlekar

Kvinnor med stora bröst behöver en bh med större kupstorlek. Den här bh:n har byglar som går upp på sidorna och breda axelband för extra stöd.

Shoppa Bh:ar i stora storlekar

Fjärdedelskupor

Den här bh:n har extra lågt skurna kupor som visar mer av brösten.

Shoppa Fjärdedelskupor

Longline-bh

En longline-bh har bredare ryggband och går längre ner mot midjan. Eftersom den går längre ner fördelas vikten över en större yta och midjan accentueras.

Shoppa Longline-bh

Maximizer-bh

En maximizer-bh gör i princip detsamma som en push-up-bh; men en maximizer ger en vacker urringning som ser ut att vara två kupstorlekar större. Förutom vaddering i nedkanten av kupan har den också vaddering på sidan.

Shoppa Maximizer-bh

Minimizer-bh

En maximizer ger dig större byst, medan en minimizer-bh gör att brösten ser mindre ut. En minimizer-bh fördelar brösten jämnt i kuporna vilket gör att de ser mindre ut.

Shoppa Minimizer-bh

Multiway bh

Med en Multiway-bh kan du ändra både modell och utseende på axelbanden för att passa speciella klädesplagg.

Shoppa Multiway bh

Ovadderad bh

En ovadderad bh är en bh utan vaddering av gel eller skum. Den anpassar sig efter bröstens naturliga form.

Shoppa Ovadderad bh

Självhäftande bh

En självhäftande bh klistrar man fast på huden. Perfekt när du inte vill ha några axel- eller ryggband.

Shoppa Självhäftande bh

Plunge-bh

En bh i plunge-modell har en låg skärning fram som ger bysten en fin klyfta. En perfekt bh för djupt urringade shirts och klänningar.

Shoppa Plunge-bh

Push-up-bh

En push-up-bh har extra (skum- eller gel) vaddering i nedkanten av kupan och framhäver bysten genom trycket snett nerifrån. Ibland kan man ta ut vadderingen, så att bh:n också lämpar sig för större bröst.

Shoppa Push-up-bh

Sport-bh

En sport-bh är ett måste när du tränar. En sport-bh ger extra stöd och är tillverkad av material som andas. Den är alltså mycket komfortabel.

Shoppa Sport-bh

Strapless bh

En strapless bh är en bh med avtagbara axelband. Den passar perfekt under en topp eller ärmlös klänning. En axelbandslös bh har oftare ett bredare ryggband så att bysten får tillräckligt med stöd.

Shoppa Strapless bh

T-shirt bh

En t-shirt-bh har släta kupor utan sömmar eller andra dekorationer. På så sätt sitter bh:n bekvämt under tighta kläder utan att synas.

Shoppa T-shirt bh