min första bh

Vi har alla varit där (eller kommer uppleva det förr eller senare): du behöver din första bh. Du kanske känner att det är pinsamt och känner att du inte vet var du ska börja. Gå och köpa en bh med din mamma? Nej, tack! Du vet inte hur du ska tackla detta, men vi förstår att du gärna vill kolla upp saker och ting själv först. Vi har tagit fram dessa tips för att hjälpa dig på vägen. Och om du kan få tips hos oss så går det också bra att fråga din mamma om råd. Hon har säkert en bh också och blir glad av att kunna hjälpa till om du frågar henne!

Vissa tjejer kan inte vänta tills de får köpa sin första bh för de tycker att det är coolt eller för att deras kompisar redan har en. Några tycker däremot att det är pinsamt eftersom att de är den första som behöver bh i klassen. Men vet du vad? Det är helt normalt att ha en bh. Alla tjejer behöver en och när du blir äldre är det faktiskt roligt att shoppa bh:ar. Det finns ingen anledning att skämmas. Vi alla upplever ibland att vi inte är nöjda med våra bröst (vuxna också). Men dina bröst kommer finnas ändå så gör det bästa av det och njut av att shoppa snygga bh:ar!

När behöver du din första bh?

Det varierar väldigt mycket mellan personer och därför kan man inte utgå från ålder. Alla växer och utvecklas i olika takt. Så när behöver du egentligen en bh? När du inte känner dig bekväm utan en eller när du kan se brösten genom tröjan, eller också om de börjar göra ont när du går/sportar. Då är det dags att börja leta efter en bh.

BH:AR

bh-storlekar

75 A, 80 B, 85 C… det är som ett hemligt språk! Men bh-storlekar är inte så komplicerat som det kanske låter. Numret står för din storlek under brösten. Och bokstäverna? Bokstaven är din kup-storlek och beror på din bröststorlek. A står för en mindre storlek medan F står för en större storlek. Du kan själv mäta ut din storlek i någon av Hunkemöllers butik för att upptäcka vilken bh-storlek du behöver. Vi förstår att detta kanske är lite jobbigt så vi har också en guide online så att du kan mäta ut din storlek själv. Med denna video-tutorial och detta speciella verktyg är det enkelt att hitta den rätta storleken för dig! Tips: fråga din mamma om hjälp, hon vet säkert hur man använder ett måttband!

Köpa din första bh: vad ska du tänka på?

Det viktigaste att tänka på är att den ska vara bekväm. Dina bröst håller på att växa och kan därför vara känsliga. Bekvämlighet är det viktigaste! (men tänk på att du förmodligen måste vänja dig vid att ha en bh, det är helt normalt).Det är också viktigt att din första bh ger dig rätt stöd. Många tjejer börjar därför med en bh utan bygel och med mjuka kupor.

BASIC BH:AR

Var kan du köpa din första bh?

Du kan köpa din första bh i en butik, exempelvis tillsammans med din mamma. Fördelen med att gå till en butik är att du kan få hjälp och råd av butiksbiträdet att hitta en passande bh. Din första bh ska sitta som en handske, den ska inte vara för tight och ska täcka dina bröst ordentligt. Om du vill veta precis hur en bh ska sitta så kan du kolla in denna sidan! Men om du tycker det är lite läskigt att gå till affären för att köpa så finns det möjlighet att handla på nätet också. Använd detta verktyg för att se vilken bh-storlek du har och fråga exempelvis din mamma om hjälp att beställa den. På detta sätt kan du prova din bh i ditt eget rum och se vad som känns bekvämt. Du kan enkelt byta eller skicka tillbaka de bh:ar som du inte vill ha.!