Tips och råd om hur du tvättar din BH

Tips och råd om hur du tvättar din BH

Som kvinna bär du BH i princip varje dag vilket innebär att det alltid ligger en BH i tvättkorgen. Vi får därför ofta frågan om hur man bäst tvättar en BH. På denna sida hittar du tips och råd om bästa sättet att tvätta en BH.

Handtvätt eller tvättmaskin?

Det bästa är att tvätta BH:n för hand. Det är inte bara bättre för BH:n utan också för tvättmaskinen. Genom att tvätta din BH för hand behåller den bland annat sin elasticitet bättre vilket medför att den håller längre och att passformen bevaras. Bär du BH:ar med förformade kupor? Då rekommenderar vi absolut att du alltid tvättar BH:arna för hand. Notera att garantin bortfaller om tvättanvisningarna på bh:ns tvättlapp inte följs.

*De råd som ges i själva produkten kommer alltid att vara ledande. Produkten rekommenderas inte och tvättas i maskin, Hunkemöller ansvarar inte för eventuella skador som kan uppstå.

 

Tips för handtvätt av BH:ar:

 1. Sortera och tvätta dina BH:ar efter färg (till exempel svart, vitt, rött och kulör).
 2. Använd ljummet vatten och helst ett tvättmedel för fintvätt eller ull.
 3. Lägg BH:n ett par minuter i blöt istället för att hårdhänt gnugga den ren. Men låt den inte ligga för länge i blöt (framför allt om du tvättar flerfärgade BH:ar).
 4. Skölj BH:n med kallt vatten utan att gnugga.

 

 

Tips för maskintvätt av BH:ar

(om du ändå vill tvätta dem i tvättmaskin trots garantibortfall)

 1. Lägg alltid BH:n i en tvättpåse. Knäpp dessutom alltid hakförslutningen på BH:n för att förhindra att den orsakar skador.
 2. Sortera och tvätta dina BH:ar efter färg (till exempel svart, vitt, rött och kulör).
 3. Använd helst ett tvättmedel för fintvätt och ställ in maskinen på ett tvättprogram för fintvätt.
 4. Följ alltid tvättråden som anges på BH:ns etikett. BH:ar får till exempel inte tvättas i mer än 30 grader. Genom att följa de föreslagna tvättråden är chansen större att din BH håller sig fin längre.
 5. Har din BH en accessoar? Ta då bort den från BH:n innan tvätt om det är möjligt.
 6. Notera att garantin bortfaller om tvättanvisningarna på bh:ns tvättlapp inte följs.
 7. De råd som ges i själva produkten kommer alltid att vara ledande. Produkten rekommenderas inte och tvättas i maskin, Hunkemöller ansvarar inte för eventuella skador som kan uppstå.

Hur ofta ska jag tvätta min BH?

Det skiljer sig mellan olika personer men i genomsnitt måste en BH tvättas när den har använts 4 gånger. Observera att om du lätt svettas, så rekommenderas det att du tvättar den oftare. Letar du efter tips om hur du ska tvätta nattkläder? Då hittar du dem här. Eller läs vår översikt över alla tvättips.

Hur torkar jag min BH?

 1. Torka aldrig en BH i torktumlare! En BH tål inte höga temperaturer och färgen kommer då att blekna snabbare och elasticiteten gå förlorad.
 2. Vrid inte ur BH:n, då förstör du passformen
 3. Det bästa sättet att låta en BH torka är att lägga den på en handduk med kuporna uppåt. Vid behov kan du trycka tillbaka kuporna till deras rätta form med handen.
 4. Stryk aldrig en BH.