En sport-bh för löpning

Shop

Du har redan plockat ihop en löpar-outfit; en snygg top, sköna träningstightsoch bra löparskor. You are almost ready to go! Men, som du antagligen redan insett, för oss kvinnor saknas det ett viktigt plagg: en bra sport-bh.

Varför ska man ha en speciell sport-bh när man springer?

En sport-bh är till för att stödja och hålla brösten på plats när du tränar. När du springer rör sig brösten väldigt mycket. Förutom att det är obehagligt sliter varje stöt på vävnaderna så att huden tänjs ut. Om du använder fel bh, eller ingen sport-bh alls när du springer, kan det på sikt leda till att brösten tänjs ut och blir mindre fasta. Med tiden kan det också leda till överbelastning av nacke och rygg, vilket i sin tur kan ge upphov till besvärliga skador. För övrigt är det helt enkelt skönt att ha en speciell sport-bh på sig när man springer. Den håller brösten på plats, och du kan ta i mer.

Vilken sorts sport-bh passar bäst till löpning?

Eftersom löpning är en intensiv träningsform, rekommenderar vi att välja en sport-bh som ger extra god stabilitet. Och det gäller både kvinnor med liten och stor byst. För mycket stöd skadar aldrig under en löprunda, för lite stöd kan vara obehagligt och dåligt. Våra sport-bh:ar delas in i tre grupper, och till löpning bör du välja en level 3 sport-bh för high impact sporter. Level 3 sport-bh:ar har nämligen specialutformats för att ge extra stabilitet och hålla brösten så nära kroppen som möjligt.

Shoppa

Sport-BH:ar

shoppa

4 tips när du provar en sport-BH:

 1. En sport-BH ska vara mer åtsittande än en vanlig BH!
  Känns din sport-BH väldigt åtsittande? Det gör inget så länge det inte känns som om du inte kan andas eller dina bröst kläms och gör ont. En sport-BH ska nämligen vara åtsittande för att ge allra bästa stöd. Ofta har vi en tendens att välja en större sport-BH men då kan BH:n förlora sin funktion.

 2. Knäpp en sport-BH med hakförslutning med den sista haken
  Har sport-BH:n som du valt en hakförslutning? Knäpp den då under provningen med den sista haken och se om BH:n sitter bra. Om sport-BH:n tänjs ut lite med tiden kan du välja en annan hake så att BH:n sitter åt igen och ger bra stöd.

 3. Let’s move! Spring eller hoppa lite när du provar en sport-BH
  För att testa om sport-BH:n sitter bekvämt och samtidigt ger tillräckligt med stöd är det alltid en god idé att springa lite eller hoppa. Du kan göra det inomhus. Förflyttar sig sport-BH:n inte och sitter den bekvämt? Då sitter den bra!

 4. Sträck armarna över huvudet och se om sport-BH:n åker upp. Om den gör det behöver du en mindre storlek!
  För att se om sport-BH:n är tillräckligt åtsittande kan du sträcka upp armarna över huvudet. Om sport-BH:n då åker upp behöver du en BH med en mindre omkretsstorlek. Har sport-BH:n en kupstorlek? Då ska du också kontrollera hur kupan sitter. Sitter kupan inte bra? Prova då en sport-BH med mindre storlek. Sitter kupan bra? Då behöver du kanske en sport-BH med en mindre omkrets men med en kupa som är en storlek större.