Skillnaderna mellan olika strumpbyxor!

Strumpbyxor, stockings och strumpebandshållare… hos Hunkemöller kan du hitta alla sorters strumpor som du letar efter. Men vad är egentligen skillnaden mellan ett par strumpbyxor och stay-ups? Här hittar du en beskrivande översikt av de olika strumpbyxorna. När du vet vad som skiljer dem åt kan du också välja ett par som passar just dig!

Vad är stockings?

Du bär dina stockings tillsammans med strumpebandshållare. Stockings är mer eller mindre samma som strumbyxor men utan "byxor". De flesta stockings når upp till låren, men kan variera i längd. Om du ska använda stockings behöver du ha strumpebandshållare för att de inte ska åka ner. Men att kombinera dina stockings med strumpebandshållare är inte bara praktiskt utan det ger också din look en sexig touch.

shoppa

Vad är stay-ups?

Stay-ups är nästan detsamma som stockings förutom att dessa stannar uppe utan en strumpebandshållare. Stay-ups har silkon högst upp på insidan av strumpan vilket håller dem på plats. Stay-ups ger en extra dimension till din outfit samtidigt som de också är perfekta under kläder när du inte önskar några sömmar. Stay-ups har inga synliga sömmar så som strumpbyxor har.

shoppa

Vad är strumpbyxor?

Strumpbyxor täcker från midjan och ner till spetsen av dina tår. Strumpbyxor finns i olika denier. Denier beskriver tjockleken på strumpbyxorna. Strumpbyxor runt 10 denier är tunnare och skörare än de med 60 denier. Strumpbyxor finns i många olika designer, det finns vardagliga basic eller med sexiga mönster.

shoppa

Vad är strumpebandshållare?

Du bär strumpebandshållare över dina trosor och sätter fast strumpeband för att hålla uppe dina stockings. Strumpebandshållare finns i olika former. Några väljer att bära dem över höfterna men de går också bra att bära vid midjan. De flesta strumpebandshållare har små krokar där du kan fästa 4-6 (justerbara) strumpeband med clips som sedan fäster i dina stockings.

shoppa

Vill du veta mer om olika typer av strumpor? Lär dig hur du bäst tvättar dina Hunkemöller strumpor på denna sida! Läs våra i tips hur man bäst sätter på sig sina strumpor och undviker att skada dem.