Badkläder för gravida

Sommaren är äntligen här: det är hög tid att njuta av solen! Det är härligt att känna sanden under fötterna eller koppla av vid poolen. Men vilka badkläder finns för dig som är gravid? Och hur kan du njuta optimalt av både din graviditet och sommaren? Njuta i solen och samtidigt känna dig bekväm och snygg? Vi har samlat lite tips och tricks för dig som är gravid så att det blir enkelt att njuta i sommar!

Vad ska jag ha på mig?

Att kroppen förändras när man är gravid, det är en självklarhet. Magen växer i takt med barnet där inne, brösten växer och formerna förändras. Det är mycket som ska till för att genomgå en graviditet. Som gravid kvinna vill du ha badkläder som sitter bekvämt utan att kompromissa med stil. Är du nyfiken på vilka badkläder som passar under graviditeten? Läs vidare för några av våra främsta tips!

 1. Bikiniunderdel med hög midja
  För att slippa att bikinitrosan skaver över magen eller blir hängig, rekommenderar vi att använda en bikiniunderdel med hög midja för första trimestern. Underdelen ger då inte bara stöd i början av graviditeten utan kan även hjälpa dig dölja en begynnande babymage. Praktiskt när du inte vill dela med dig av nyheten så pass tidigt eller helt enkelt inte känner dig så bekväm i graviditeten ännu.
 2. Tankini
  Känner du dig osäker kring bristningar eller vill skydda din mage i direkt sol är en tankini ett perfekt alternativ. Vad är då en tankini? Kika in vår stilguide för bikinitoppar för att läsa lite mer. Tankinin är ett populärt badplagg för gravida och självklart har Hunkemöller ett stort urval av modeller. Vill du skapa mer midja kan det vara en idé att välja en mer åtsittande tankini.
 3. Låg bikiniunderdel
  I takt med att magen blir större eller om din bebis ligger långt ner kommer du märka att en hög underdel inte passar. Välj då istället en bikinitrosa som är lågt skuren så att kanten enkelt hamnar under magen. Den låga passformen gör trosan även mer bekväm eftersom att ingenting behöver skava, så att du kan använda den även senare in på graviditeten.
 4. Tie Tanga bikiniunderdel
  Ett annat alternativ för dig som är gravid är att använda en underdel med knyt i sidan. En tie tanga är perfekt för dig som vill kunna anpassa och justera storleken på trosan utefter att magen växer, så att du kan använda samma underdel längre in på graviditeten.
 5. Bygelbikini
  Brösten växer så det knakar när man är gravid. Det är inte bara storleken som växer, utan även tyngden på brösten ökar eftersom mjölkkörtlarna blir större. Detta gör att du kan behöva en bikinitopp med extra stöd. Välj gärna en bikiniöverdel med byglar för bättre stöd och en skönare känsla.

Njuta av din bebismage i solen?

Shoppa strandaccessoarer

Förutom snygga badkläder är det bra att ha följande accessoarer till hands när du vill njuta av solen under graviditeten. Det är viktigt att ta han om sig själv!

 1. Solhatt
  Under graviditeten tillkommer gravidhormoner som kan orsaka pigmentfläckar i ansiktet, så kallad melasma. Dessa försvinner tyvärr inte alltid efter graviditeten, vilket är varför det är viktigt att skydda sig i solen. Var trendig i solen och undvik melasma samtidigt genom att bära en solhatt!
 2. Pareo
  Din strandoutfit blir komplett med en pareo. En pareo är en sarong av ett tunt mjukt tyg som är perfekt för stranden. Du kan nämligen bära en pareo på olika sätt, till exempel runt midjan som en kjol eller som en klänning genom att knyta den runt halsen. Praktiskt när du vill skydda din babymage mot solen. Kika även in går guide med 7 sätt att bära en sarong för extra inspiration!
 3. Vattenflaska
  Stay hydrated! Vatten är viktigt att ha med sig i solen, särskilt när du är gravid. Undvik att bli uttorkad genom att alltid ha en vattenflaska med dig!
 4. Solskydd med hög SPF
  Hormoner under graviditeten påverkar din hy och gör den känsligare. För att skydda dig mot solens strålar är det därför viktigt att använda solskydd med hög SPF. På så vis tar du bäst hand om din hy och får en bränna som håller i längden.

Bra att veta

Visste du att dina bröst kan bli en hel kupstorlek större under graviditeten? Prova därför dina bikiniöverdelar innan du åker iväg på semester eller drar iväg på stranden så att du vet att de passar och sitter som de ska. Sannolikheten är stor att du behöver en större storlek än vanligtvis eller bättre stöd.
shoppa

Letar du efter en amnings-BH? Eller vill du veta mer om amnings-BH:ar och varför det är rekommenderat att använda under graviditeten? Läs mer om det på vår sida om amningsbh:ar! Upptäck även andra underkläder som passar bättre under och efter en graviditet, så som mamma-trosor!

Nya badkläder

shoppa