Badkläder för gravida

Sommaren är äntligen här: det är hög tid att njuta av solen! Det är härligt att känna sanden under fötterna eller koppla av vid poolen. Men vilka badkläder finns för dig som är gravid? Och hur kan du njuta optimalt av både din graviditet och sommaren? Njuta i solen och samtidigt känna dig bekväm och snygg? Bläddra snabbt vidare!

Vad ska jag ha på mig?

Du är gravid. Självklart förändras din kropp: din mage växer, dina bröst blir större, osv. Vi vet alla vad din kropp måste gå igenom för att det lilla miraklet ska komma till världen. Som gravid kvinna vill du ha badkläder som sitter bekvämt men du vill också se bra ut. Är du nyfiken på vilka badkläder du kan använda under din graviditet? Fortsätt då att läsa våra tips.

 1. Bikiniunderdel med hög midja
  En bikiniunderdel med hög midja rekommenderas under den första trimestern. Den erbjuder inte bara stöd i början av graviditeten utan döljer också en begynnande babymage. Praktiskt om du ännu inte vill dela med dig av den goda nyheten eller om du känner dig osäker över din mage.
 2. Tankini
  Om du inte vill visa hudbristningar eller inte vill ha magen i direkt sol är tankinin ett perfekt alternativ. Tankinin är ett populärt badplagg för gravida med ett stort urval av modeller. Välj en åtsittande tankini för att skapa mer midja.
 3. Låg bikiniunderdel
  När din mage är lite större och/eller din bebis ligger lågt är en låg bikiniunderdel en bra lösning. Genom den låga passformen hamnar den under din mage och därför kan du använda denna typ av bikiniunderdel även senare i graviditeten.
 4. Bygelbikini
  Om du gärna vill bära en vanlig bikiniöverdel, tänk då på att dina bröst kan bli avsevärt större under graviditeten. De blir också tyngre av att mjölkkörtlarna blir större, vilket kräver mer stöd. Ett bra alternativ är då att bära en bygelbikini för extra stöd.
 5. Tie Tanga bikiniunderdel
  Ett annat alternativ för dig som är gravid är en tie tanga bikiniunderdel. Det praktiska med denna bikiniunderdel är att du kan använda den under en längre tidsperiod eftersom den går att justera.


 

 

Njuta av din babmage och av solen?

Shoppa Strandaccessoarer

Förutom snygga badkläder är det bra att ha följande accessoarer till hands när du vill njuta av solen under din graviditet.

 1. Solhatt
  Undvik melasma och var samtidigt trendig! Bär en solhatt för att skydda huden mot för mycket solljus. Graviditetshormoner kan nämligen orsaka pigmentfläckar i ansiktet (så kallad melasma) som inte alltid försvinner efter graviditeten. Därför är det viktigt att skydda ansiktet mot solen.
 2. Pareo
  Din strandoutfit blir komplett med en pareo. En pareo är en sarong av ett tunt mjukt tyg som är perfekt för stranden. Du kan nämligen bära en pareo på olika sätt, till exempel runt midjan som en kjol eller som en klänning genom att knyta den runt halsen. Praktiskt när du vill skydda din babymage mot solen.
 3. Vattenflaska
  Stay hydrated! Det är viktigt att dricka tillräckligt mycket, särskilt när du är gravid. Undvik att bli uttorkad genom att alltid ha vatten med dig!
 4. Solskydd med hög SPF
  Hormoner gör din hud känsligare under graviditeten. Du får snabbare färg men bränner dig också snabbare.

Bra ätt veta

Viste du att dina bröst kan li 1 kupstorkel större under graviditeten? Prova d"rför dina bikiniöverdelar innan du åker på semester. Sannolikheten år stor att du behöver en större storlek eller bättre stöd.
shoppa

Letar du efter en amningsbh? Eller vill du veta mer om amningsbh:ar och varför det är rekommenderat att använda under graviditet? Läs mer om det på vår sida om amningsbh:ar! Eller upptäck vilka underkläder du kan ha som mamma trosor!

Nya badkläder

shoppa