Meet Josefina

Gjord för din kropp, med planeten i åtanke.


Möt Josefina. Gjord för din kropp, med planeten i åtanke. Vi kallar henne vår mest hållbara kapselkollektion. Hittills, eftersom Josefina-sortimentet är ett av stegen på vår resa mot mer hållbar tillverkning.

Den här resan är en del av vårt initiativ "Together Tomorrow" där vårt uppdrag är att hela tiden förbättra våra hållbarhetsrutiner. Våra underkläder fortsätter att hylla din kropp samtidigt som de blir bättre för planeten.
Om samlingen

Vad som gör dig verkligt speciell är de saker som inte kan ses. Samma sak med vår Josefina kapselkollektion. Bestående av ett litet sortiment med BH, body och trosor. Vi har skapat den här flörtiga, feminina serien som en del av vår evolution. I den här lilla och förstklassiga kollektionen har vi sammanfört vår kunskap om underklädsproduktion med vad vi lärt oss om hållbarhet. En kollektion som inte bara ser fantastisk ut, utan även är vår mest hållbara kapselkollektion (hittills).
shoppa

Vi skapar ett av de mest intrikata plaggen du äger. BH:n. En BH kan bestå av så många som 50 separata delar och det är en anledning till varför det inte är helt enkelt att göra den hållbar. Vi älskar dock utmaningar! Våra designers undersöker hur varje del kan göras mer hållbar. Majoriteten av materialen som utgör Josefina kapselkollektion innehåller återvunna material. Det är vår ambition att öka den faktiska procentandelen över tid. Nu använder vi 100 % återvunnen spets, gjord av återvunnen nylon och elastan och 100 % återvunnen polyesterlaminering för våra vadderade kupor. I övrigt har vi även valt mesh och elastiska band som består av återvunnen nylon för de här plaggen med hängande etiketter gjorda av FSC-återvunnet papper.

 

Bh Josefina - Svart

Shoppa

Body Josefina - Svart

Shoppa

Bh Josefina - grön

Shoppa
Tillverkningen av den här kollektion görs i närheten av var alla separata komponenter produceras för att undvika transport och därmed minimera vårt fotavtryck. Vi har lagt tid på att få insyn i vår underleverantörskedja för att lära oss var vi kan göra skillnad.
shoppa

Det är dags för positiv handling. Här på Hunkemöller skapar vi underkläder som stöder, skyddar och stärker dig. Vi behöver göra samma sak för vår miljö. Vi tar oss an utmaningen med att förbättra det sätt på vilket vi tillverkar våra plagg för att bättra skydda planeten. Modebranschen har en negativ inverkan på miljön och vi ansvarar för våra egna fotavtryck. Därför tar vi varje dag steg mot att designa våra plagg mer hållbart. Dessa steg utgör vår resa och den här resan är en del av vårt initiativ som vi kallar "Together Tomorrow". Det är vårt löfte för att ta hand om planeten. Josefina-kollektionen är bara en litet steg på den resan. Ett vackert sådant. Tillsammans skapar vi valen för en bättre morgondag