Tvättråd strumpmode

Snygga nylonstrumpor eller sexiga stay ups kan ge din outfit det lilla extra, men hur håller du dem i toppskick? För strumpmode gäller andra tvättråd än för resten av dina kläder. Här har vi sammanställt ett antal tips om hur du håller dina strumpor i toppskick.

Vilket är det bästa sättet att tvätta strumpor på?

Det första tipset är att det är bra att tvätta dina strumpor i en tvättpåse, och det gäller egentligen all sorts lingerie. Men tvätta aldrig strumpor tillsammans med andra underkläder i samma tvättpåse. Hakarna och byglarna i en BH kan nämligen skada strumporna. Vi sammanställt alla tvättråd för strumpmode nedan.

Stay ups

shoppa

Stockings

Shop

Strumpbyxor

Shop

För stay-ups, stockings och strumpbyxor. gäller samma tvättråd. Du kan tvätta dessa i en tvättpåse i tvättmaskinen i max 30 grader. De får inte torkas i torktumlare och inte kemtvättas, strykas och/eller blekas.

Tvättråd strumpeband:

Strumpeband

För strumpeband gäller andra tvättråd än för övrigt strumpmode. Strumpeband får nämligen endast tvättas för hand. Strumpeband får inte torkas i torktumlare och inte kemtvättas, strykas och/eller blekas.

shoppa

Tvättråd-strumpmode: Är du nyfiken på våra andra råd, till exempel om hur du ska tvätta nattkläder? haben? Då hittar du alla våra tvättips på denna sida. Vill du lära dig mer om strumpbyxor? Upptäck våra olika typer av strumpbyxor eller läs mer om hur du förhindrar dina strumpbyxor från att gå sönder!