En morgonrock, massvis med användningsområden

Du vet att en morgonrock inte bara är till för morgonen?
Morgonrockar, som man hör på namnet, var kanske från början ett plagg ämnat att dra över sig precis när man steg upp på morgonen och innan man gick och la sig på kvällen. De flesta av oss har nu ännu fler användningsområden för plagget och multifunktionaliteten av det sköna plagget når nästan inga gränser. Det blir vad du gör det till.

Hemma

En av de bästa känslorna som finns kan ju vara när du, efter en god natts sömn, stiger upp på morgonen, gör iordning en god frukost med te eller kaffe, och sätter dig ner i lugn och ro och läser en tidning, tittar på en serie eller tar igen allt som hänt på sociala medier. En lugn start på dagen helt enkelt. I ett sånt ögonblick är en mjuk morgonrock optimal för att göra morgonen ännu mysigare. Har du riktigt tur kanske du till och med kan fortsätta dagen genom att bara glida runt i din morgonrock hemma. Ett annat perfekt användningsområde för morgonrocken är alla de tillfällen mellan klädbyten då man inte vill känna sig alltför naken. En morgonrock eller badrock blir ett skönt pit-stop mellan vardagskläderna och duschen och innan festklänningen, partytoppen eller finkläderna. Förhoppningsvis gäller inte uttrycket “vill man vara fin så får man lida pin” allt för mycket, men vi skulle våga påstå att det alltid känns svårt att lämna tryggheten av en fluffig, varm och lyxig morgonrock.

Sommar och vinter

Ett annat tips är att uppdatera sin morgonrock efter väder och temperatur. Om vintern, när Sverige blir som kallast, kan en härlig morgonrock i velour, frotté eller sammet vara en hjälpande hand för att klara kölden tillsammans med ett par varma tofflor eller strumpor. På samma sätt kan ett sådant plagg bli en börda på sommaren, när det varma vädret tävlar med värmen från morgonrocken. Då kan en svalare kimono eller morgonrock vara räddaren i nöden, för att slippa känna sig för påklädd, eller avklädd. Välj ett plagg i ett tunnare material som siden, satin eller spets för en härligare känsla. Hunkemöller har såklart många alternativ, så du enklare hittar din personliga favorit och stil.

Bröllop

När vi ändå är inne på tunnare och lyxigare morgonrockar, måste ett slag göras för trenden med morgonrockar och kimonos speciellt designade för bruden och bröllop. Bröllopsdagen är såklart en speciell och vacker dag, men mellan all glädje och stress får bruden inte glömma att ta hand om sig själv. Ett plagg som morgonrock, badrock eller kimono är då perfekt innan brudklänningen sätts på, eller efter att den tas av, för en extra lyxig känsla på din speciella dag. Kika in utbudet av specialdesignade morgonrockar för bruden och glöm inte de matchande sexiga nattkläderna som kan bäras under. Hunkemöller tänker däremot inte bara på bruden, utan har även produkter för brudtärnorna, så att hela ditt crew kan känna er fina, snygga och bekväma på bröllopsdagen.

Shop

Graviditet och BB

Ett fjärde användningsområde, som många blivande eller nuvarande mammor svär på, är att ta med sin sköna, mjuka och gosiga morgonrock till BB. Att ha ett familjärt plagg hemifrån att svepa runt sig när allt annat är ovisst kan vara räddaren i nöden. Hunkemöller vill hjälpa alla blivande eller nyblivna mammor på vägen och har ett stort utbud av mammakläder, så att det blir extra lätt att hålla stilen med ett barn i magen eller en nyfödd bebis i famnen.

Trend: Ta plagget ut på stan

Sist, men inte minst, kan man även ta med sin morgonrock eller kimono ut på stan. De senaste åren har trenden att bära både pyjamasar, loungewear och kimonos till vardags slagit igenom stort. Inte konstigt, när det kombinerar det bästa av två världar: bekvämlighet och stil. Bevis till trenden finns överallt, och många Hunkemöller-fans taggar dagligen sina bästa outfits på sociala medier. Kolla in Hunkemöllers taggningar på exempelvis Instagram för en daglig dos inspiration på hur du snyggt och bäst tar med ditt favoritplagg även utanför hemmet.

Vårabästsäljare