Allt du behöver veta om gravid bh:ar!

Vad är en gravid bh?

En gravid bh är gjord av mjuka och stretchiga material som anpassar sig efter hur din kropp ändras. En gravid bh är speciellt designad för att ge bättre stöd än en vanlig bh då den har bredare band. Gravid bh:ar är gjorda av mjuka och stretchiga material för att passa dina nya former. Om du köper en gravid bh behöver du inte köp en ny varje gång dina bröst växer lite.

Vad är skillnaden mellan en gravid bh och en amningsbh?

Skillnaden mellan de två är att en amningsbh har speciella kupor som kan öppnas. Detta så att du kan amma utan att ta av din bh.

När behöver du en gravid bh?

Detta skiljer sig från person till person då vissas bröst växer mer och fortare än andras. Vi rekommenderar därför att du börjar använda en gravid bh när din vanliga bh inte passar dig längre eller inte känns bekväm. Din bröst kommer också troligen att bli mer känsliga. En gravid bh är tillverkade av mjuka material och ger mer stöd än en vanlig för att inte irritera dina bröst.

Hur väljer jag rätt gravid bh:

Det viktigaste när du köper en gravid bh är att den passar perfekt och att den känns bekväm. Den ska inte sitta för tight så att dina bröst trillar ut ur kuporna.

Varför borde du bära en gravid bh?

När du är gravid kan dina bröst växa upp till två kup storlekar större. Inte bara blir de större men även tyngre. Detta can orsaka problem så som nack och rygg smärtor. En gravid bh ger mer stöd och är designad för att minska smärtorna.

Allt som du kan tänkas vilja veta om amningsbh:ar

UPPTÄCK MER

Tips när du köper en gravid bh:

  1. Prova olika modeller och storlekar för att hitta den du tycker är mest bekvä
  2. Knäpp bh:n längst in så att du har plats att växa i den
  3. Var uppmärksam på bh banden: ju vidare band desto mer stöd får du
  4. Håll också koll på sömmarna, dina bröst kommer bli känsliga, så sömmar kan uppfattas irriterande
  5. VFråga personalen om hjälp, de vet vad de ska kolla efter och kan ge dig bra råd om vilken storlek och modell som är rätt för just dig

Vill du veta mer om bh:ar och graviditet? Kolla in den här sidan för information om amningsbh:ar. Planerar du att åka på semester men vet inte vad du ska ha på dig med din mage? Läs dessa tipsen om hur du bäst njuter av solen under dina sommar graviditet. Eller läs mer om våra mamma trosor här!