Varför du ska använda sport-bh

Vi vet alla att när man idrottar, då ska man satsa på en hälsosam diet. Men visste du också att din sport-bh är viktig? Använd inte en vanlig bh när du tränar – vare sig du har små eller stora bröst. Materialet i en vanlig bh är inte avsett för svett. Materialet i en sport-bh, å andra sidan, är töjbart och bekvämt och det kan hantera svett. När du tränar i en vanlig bh, samlas värme och fukt i din bh, vilket medför att bakterier kan orsaka hudinflammation på dina bröst. Dessutom är dina bröst ett känsligt område med känslig hud, och bindväven kan lätt skadas (eller till och med brista!). En bra sport-bh förhindrar detta och erbjuder stöd för dina bröst genom att omsluta dem helt.

Vilken typ av sport-bh?

Bra träningskläder är tillverkade av snabbtorkande material som andas. Dessutom får kläderna inte skava och de måste ha en bekväm passform så att de inte hindrar dig under träningen. Varje kvinna måste ha en sport-bh. En vanlig bh är inte avsedd för svett eftersom materialet inte andas eller är töjbart. Dessutom följer en vanlig bh rörelserna endast till 38 %, medan en sport-bh gör det till minst 74 %. Genom att använda stadigt material och breda axelband, följer brösten med kroppens rörelser, vilket minskar risken för bröstsmärta och skador på bröstens bindväv. Vilken passar dig? Våra sport-bh:ar delas in i tre olika grupper: de ger rätt stöd både vid lätt och intensiv träning. Vilken sport-bh passar dig bäst?

Grupp 1: Sport-bh:arna i grupp 1 passar perfekt när man har kupstorlek A-D och tränar lågintensivt, såsom pilates eller yoga.
Grupp 2: Vår kollektion i grupp 2 har utformats för att stödja bröst med kupstorlek B-F under medelintensiv träning, såsom fitness, spinning och skidåkning.
Grupp 3: Sport-bh:arna i grupp 3 ger maximalt stöd för högintensiv träning, såsom joggning, boxning och crossfit.

 

Shoppa
Sport Bras