Hunkemöller x Pink Ribbon

Kärlek till sig själv, för kärleken till bröst

I år handlar temat för oktobers bröstcancermånad om kärlek till sig själv.

Visste du att de kvinnor som är nöjda med sina bröst tenderar att undersöka dem oftare?
Forskning visar att kärlek till sig själv direkt påverkar hur noggrant kvinnor undersöker sina bröst. 2 av 3 kvinnor undersöker inte sina bröst, eftersom de inte gillar dem.
Det här måste förändras! Det är dags att börja älska alla bröst. Det är dags att snacka tuttar.

För att öka medvetenheten om bröstcancer och vikten av att göra egna undersökningar, startar vi den här månaden med att samtala om vad kvinnor tycker om sina bröst.

Följ #TittyTalks på Instagram och var med i samtalet!

Stöd Pink Ribbon

Varje år designar Rosa Bandet ett armband för att samla in pengar och så att vi kan visa vårt stöd. I år har de döpt det till "embracelet" för att omfamna alla de kvinnor som kämpar mot bröstcancer. Köp armbandet här eller i våra butiker.
shoppa

Bessie vadderad behå utan bygel

Du stöder även Rosa Bandet när du köper den bygellösa BH:n Bessie. 100 % av intäkterna går till Rosa Bandet och stöder det arbete de gör för att öka medvetenheten om bröstcancer.
shoppa

Låt oss snacka tuttar!

För att öka medvetenheten om det faktum att alla bröst är vackra och att det inte finns något som är "normala" bröst, inleder vi den här månaden diskussionen med den sociala kampanjen #TittyTalks. Vi bemöter ett allvarligt ämne på ett lättillgängligt sätt genom att be kända kvinnor prata om sina dyrbara kroppsdelar. Hur ser de på sina tuttar? Vad tycker de om dem och vilket betyg skulle de ge dem? Kolla in alla via vårt Instagram och följ #TittyTalks. Dela och starta ditt eget #TittyTalk med vänner.

Den nakna sanningen om bröstcancer

  • • 1 av 7 kvinnor i Nederländerna får en bröstcancerdiagnos under sin livstid. Även om chanserna att överleva har ökat betydligt under de senaste årtiondena orsakar den här sjukdomen fortfarande mer än 3000 dödsfall varje år. Mer forskning behövs och det snabbt.
  • • En undersökning som genomförts av Hunkemöller bland 1615 respondenter visade att en negativ självbild utgör en risk för kvinnors hälsa.
  • • Genom att göra regelbundna egna undersökningar och ta dig tid att faktiskt titta på dina bröst hjälper du till att upptäcka tidiga stadier av bröstcancer (vilket ökar dina chanser att vinna över sjukdomen).


Besök Rosa Bandets hemsida för att upptäcka mer om hur du gör en egen undersökning och vad du ska titta efter.

En negativ självbild är en hälsofara

Det är den alarmerande insikt vi samlade in från en undersökning vi genomförde för Rosa Bandet om hur nöjda kvinnor är med sina bröst. Sociala medier verkar spela en stor roll när det handlar om kvinnors (negativa) uppfattning om sina bröst. På grund av det begränsade skönhetsideal som presenteras för oss på sociala medier, känner många kvinnor att deras bröst inte är "normala". Vi vill bryta ned den här idén om "normalitet" och visa att det inte finns något som är "normalt", eftersom alla bröst är olika. Och sexighet har många olika former. Medan en kvinna tycker att hennes bröst är för små, tycker en annan att hennes bröst inte matchar. Vi vill rikta uppmärksamheten mot att bröst är olika. Genom att hylla olikheter och ta väl hand om oss själva kan vi bli mer hälsosamma både fysiskt och psykiskt.

Att känna din kropp från topp till tå är också en sorts kärlek till sig själv. Din kropp och dina bröst fortsätter att förändras allt eftersom åren går. Ta hand om din kropp och var medveten om hur dina bröst känns och ser ut, det gör det lättare att upptäcka eventuella förändringar och avvikelser i ett tidigt skede. Om något känns fel, prata med din läkare.

Så nästa gång du står framför en spegel: våga ta en titt. Titta ordentligt.